latinica  ћирилица
26/03/2015 |  19:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Против Керкеза поднесена кривична пријава у Аустрији

Аустријска полиција поднијела је кривичну пријаву против власника Фејсбук профила „Горан Владе Керкез” којом га терети за кривично дјело опасна пријетња, сазнаје Танјуг у МУП-у Србије.

Керкез је претходно приведен и саслушан због сумње да је упутио пријетње преко Фејсбука српском премијеру Александру Вучићу.

Како је речено, кривична пријава је поднесена тужилаштву које треба да одлучи да ли има елемената за спровођење кривичног поступка против Керкеза.

Како је Танјугу раније потврђено у Служби за заштиту уставности  покрајине Салцбург, Керкез је саслушан и о томе је направљен извештај који је прослијеђен тужилаштву.

ЛВ је Горана Керкеза, који је за себе написао да је родом из Бања Луке, позвала на саслушање, он се одазвао и саслушан је у вези са претњама упућених српском премијеру.

„Саслушали смо га и извјештај прослиједили тужилаштву. Он је током саслушања изнио своје виђење и сада је на суду да одлучи о даљем поступку”, рекли су Танјугу у ЛВ.

Извјештај са саслушања већ је прослеђен тужилаштву покрајине Салцбург, које треба да одлучи да ли постоји кривично дјело.

На тужилаштву је да утврди да ли је Керкез починио кривично дјело објављивањем пријетњи српском премијеру преко Фејсбука, односно да ли ће против њега бити подигнута оптужница.

Власник профила са којег су упућене претње премијеру Вучићу, извесни Горан Керкез, синоћ је на свом Фејсбук профилу написао да га је аустријска полиција саслушала.

„Београд је интервенисао одмах послије мог последњег вријеђања (Александра) Вучића и (Небојше) Стефановића у року од сат времена. Већ сам давао изјаву полицији. Објаснио сам да спорни пост нисам поставио на свој профил, већ на Почучин са намјером да људима скренем пажњу да је жртва српске БИА која жели његово изручење Србији”, написао је Керкез на свом Фејсбук профилу.

Керкез каже да не зна да ли ће доћи до судења против њега, али да намјерава да „осрамоти” премијера Вучића и аустријско правосуђе, тврдећи да му се у тој земљи крше основна људска права.

Он је навео и да му полиција није дала копију изјаве коју је дао, иако је на то имао право.

Керкез се на свом профилу „хвали” да је наводно оборио владу Алфреда Гузенбауера, против којег је наводно поднио кривичне пријаве у вези неких афера. Керкез се већ у прошлости у више наврата обраћао медијима са наводним информацијама о аферама на Балкану и у Аустрији.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је у сриједу да се настављају пријетње упућене премијеру и да је Министарство у сарадњи са колегама из Аустрије идентификовало оне који су из те земље упућивали пријетње.

Након пријетњи путем друштвене мреже Фејсбук премијеру, Горан Владе Керкез је на тој мрежи претње упутио и новинарима, наводећи да о томе на „тајном састанку” одлучује организација „црна рука Србија”.

Такозвана организација „Црна рука” претходно је на свом Фејсбук профилу написала да организује „јавни лов” на премијера Вучића, који је, како наводе, покушао да се преко БИА освети Радомиру Почучи, некадашњем водитељу ТВ Пинк, који је као добровољац на ратишту у Украјини, ухапшен 17. марта.