latinica  ћирилица
26/03/2015 |  21:23 | Аутор: РТС

Ћурчић: Нећемо се бранити у Португалу

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић поручио је да се екипа сигурно неће само бранити у Португалу и додао да има апсолутно повјерење у сваког играча.

"Одбрана свакако јесте основна ствар у фудбалу, али сигурно је да нећемо бити лимитирани само на њу. Ићи ћемо да постигнемо гол, прекиди без дилеме могу да буду наше велико оружје и радимо на томе", изјавио је Ћурчић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Србија је у квалификацијама за ЕП 2008. године два пута ремизирала са Португалом (1:1) и оба поготка је постигла послије прекида. Бошко Јанковић у Београду и Бранислав Ивановић у Лисабону били су стријелци након центаршутева Дејана Станковића, из корнера и слободног ударца.

Ћурчић је оцијенио да Португалија има изузетно квалитетну екипу и да је на посљедњим утакмицама одиграла на знатно вишем нивоу него на старту квалификација када су изгубили од Албаније.

"Имају Роналда, једног од најбољих играча на свијету, али дефинитивно њихов тим није само Роналдо. Интересантно је да су на неколико претходних утакмица више напада завршила на супротној страни од оне на којој је стајао Роналдо", истакао је селектор Србије.

Према његовим ријечима, играчи сјајно раде од почетка припрема.

"Четири квалитетна тренинга су иза нас и сада имам мање дилема око састава тима", закључио је Ћурчић.

Утакмице И групе квалификација за првенство Европе између Португала и Србије игра се у недјељу од 20.45 у Лисабону.