latinica  ћирилица
26/03/2015 |  22:19 | Аутор: РТРС

Додијељене награде "Вечерњег листа"

Уредништво "Вечерњег листа", на традиционалној додјели Вечерњаковог печата, вечерас је уручило и копије оригиналног Дејтонског мировног споразума, са преводом на сва три језика, предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу.

Вечерњаков печат за личност године добио је Хусеин Смајић из Бугојна, на чијој земљи је пронађена и сада се обнавља једна од најстаријих католичких цркава у БиХ. Њену обнову је предложио управо Смајић.
Награда за међурелигијски дијалог додијељена је мостарском пароху Радивоју Круљу. Награде "Вечерњег листа" за личности године у регији добили су Новак Ђоковић и Марин Чилић.
Награду за европског лидера добила је Федерика Могерини, европски комесар за проширење, а личност године у свијету, по Вечерњаковом избору је- бивши амерички предсједник Бил Клинтон. Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас да су односи Бањалуке и Мостара одувијек били добри, као што су и његови односи са предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем.Додик је нагласио да је и даље "стисак руке" важнији од било каквих споразума."Међу нама је све јасно", рекао је Додик новинарима у Мостару уочи почетка манифестације "Вечерњаков печат".Предсједник Српске подсјетио је да је својевремено добио награду "Вечерњег листа" за личност године, те додао да је у Мостар дошао да се види са драгим пријатељима.