latinica  ћирилица
27/03/2015 |  09:42 | Аутор: ТАНЈУГ

На Теразијама вечерас премијера мјузикла "Мама Миа!"

Свјетски хит мјузикл "Мама Миа!" биће премијерно изведен вечерас у Позоришту на Теразијама, у копродукцији са словеначком компанијом Проспот д.о.о.
Сцена из мјузикла "Мама миа" - Фото: РТС
Сцена из мјузикла "Мама миа"Фото: РТС

Некадашњи скијашки шампион Јуре Франко откупио је ауторска права за цио регион. Послије Београда, представа ће добити своје верзије у Загребу и Љубљани.

Мјузикл с хитовима групе "АBBА" од свјетске премјере у Лондону извођен је у 40 земаља, видјело га је 50 милиона људи, а доживио је и успјешну екранизацију.

Представа у режији Југа Радивојевића ангажовала је око 150 домаћих глумаца, играча, чланова хора и оркестра, "а све то не кошта ни динара из буџета", истиче управа Позоришта на Теразијама.

Ауторски тим чине Најра Крвавац Перишин (превод), Слободан Обрадовић (драматург), Милан Недељковић (оркестратор, диригент), Весна Шоуц (диригент), Мојца Хорват (кореографија), Бојана Никитовић (костим), Александар Денић (сценографија), Радован Кнежевић (лектор).

У представи играју: Јелена Јовичић, Милена Живановић / Ива Стефановић (равноправна алтернација), Слободан Стефановић, Владан Савић, Драган Вујић Вујке, Жарко Степанов, Ивана Кнежевић, Душица Новаковић, Иван Заблаћански, Бојана Рачић, Барбара Милованов, Лјубиша Динчић, Душан Шида, као и балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.

Како је најавио редитељ, у представи има 30 хитова, али то није само музичка ревија, него интересантна прича, која се дешава у Грчкој, а теме су љубав, породица и одговорност родитеља према дјеци.