latinica  ћирилица
27/03/2015 |  10:49 | Аутор: СРНА

Бијељина: Међународна акција против трговине оружјем

Међународна акција "Трзај", коју на подручју Бијељине од јутрос спроводе припадници Управе криминалистичке полиције и Центра јавне безбједности, усмјерена је на откривање и расвјетљавање кривичних дјела организованог криминала, а у вези с недозвољеним прометом оружја и експлозивних материја, речено је Срни у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Портпарол МУП-а Републике Српске Милан Саламадија истакао је да полиција акцију спроводи уз надзор Специјалног тужилаштва Републике Српске.

На подручју Бијељине рано јутрос почела је велика полицијска акција у вези с кривичним дјелима недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

ИЛЕГАЛНО ОРУЖЈЕ ИЗ СРПСКЕ И СРБИЈЕ ПРОДАВАЛИ У ШВЕДСКОЈ

Међународна полицијска акција усмјерена је на чланове организоване криминалне групе која је прикупљала илегално оружје у Републици Српској и Србији и таквим групама га продавала у Шведској, речено је у Специјалном тужилаштву Српске.

Портпарол овог тужилаштва Драгица Тојагић изјавила је да полиција проводи акцију на основу координисаних активности полицијских и правосудних органа Републике Српске, Србије, Шведске и Словеније.

- Ријеч је о истрази која траје неколико мјесеци, а до сада је у више наврата заплијењена већа количина оружја и минско-експлозивних средстава. Претреси се врше на више локација на подручју Бијељине, рекла је Тојагићева.