latinica  ћирилица
27/03/2015 |  12:07 | Аутор: СРНА

"Српска листа" бојкотује институције у Приштини

Посланици Српске листе ни данас се неће појавити на сједници косовског парламента, рекао је шеф посланичке групе ове листе Саша Милосављевић.
Београд - Приштина - Фото: илустрација
Београд - ПриштинаФото: илустрација

"Ми и даље чекамо да коалициони партнери, Демократска партија Косова и Демократски савез Косова, испуне своје коалиционе обавезе", рекао је Милосављевић.

Он каже да је његов лични став да посланици Српске треба да се врате у Скупштину самопроглашеног Косова, јер само тако могу да учествују у рјешавању важних проблема за српску заједницу.

На данашњој сједници Скупштине самопроглашеног Косова расправља се о оснивању специјалног суда за злочине ОВК.

Београдски медији преносе да су преставници Српске листе разговарали јутрос с премијером самопроглашеног Косова Исом Мустафом о могућности њиховог повратка у косовске институције.

Представници владе у Приштини очекују да се представници Српска листе наредне седмице укључе у рад косовских институција.

Српска листа је напустила владу и друге институције самопроглашеног Косова, након смјене Александра Јаблановића с функције министра, због изјаве да су "дивљаци" они који су камењем гађали Србе повратнике у Ђаковицу, 6. јануара.