latinica  ћирилица
27/03/2015 |  12:20 | Аутор: РТРС

Лалатовић: Побједа у дербију за прво мјесто на табели

Фудбалско првество у Србији по свему судећи још једном ће ући у неизвјесну завршницу, а тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић је за лист "Спорт" прогнозирао све утакмице црно-бијелих и црвено-бијелих до краја сезоне.

Вјечити дерби се игра 25. априла на стадиону Рајко Митић, а та утакмица могла би дати одоговор ко ће понијети тутулу шампиона.

"Послије свега виђеног до сада, не могу да обећам десет побједа Црвене звезде до краја шампионата. Показало се да ако уђемо лабавије у утакмицу да врло тешко долазимо до три бода. Без обзира на појединачне квалитете, бројни детаљи доносе превагу", каже Лалатовић за "Спорт".

Тренер клуба из Љутице Богдана сматра да ће кључна утакмица по његов тим бити наредна у Новом Пазару.

"Наговијестио сам играчима да је дуел у Новом Пазару можда и најбитнији до сада. Побједа би нам пуно значила зато што бисмо у наставак сезоне ушли знатно растерећени".

Ипак, највећа очекивања су од дербија.

"Остаје ми да се у међусобном дуелу надам побједи. Далеко је тај мегдан мада сам свјестан да је улог огроман. У првом дијелу смо кажњени за промашаје, стога се надам да ће срећа овог пута бити на нашој страни, а уз знање које имамо, јасан је план да се дође до три бода и самим тим прескочи Партизан".

Тренер црвено-бијелих истиче да је пред његовим тимом неколко тешких утакмица.

"У финишу је опрезност већа, а искрено имамо пар тешких утакмица. Гостујемо код квалитетне екипе Чукаричког, а имамо и гостовање код Вождовца на Врачару, нама неугодном гостовању... Од нас се ове сезоне објективно није очекивало да будемо конкурентни, али карте су отворене и биће занимљиво. Партизан је искуснији са играчима попут Бабовића, Илића, Дринчића, Балажица, који су прошли доста тога у каријери. Ипак, надам се да наша младост и енергија могу да донесу велики успјех", завршио је Лалатовић.