latinica  ћирилица
27/03/2015 |  12:52 | Аутор: СРНА

Признања за десет привредних друштава

Привредна комора Републике Српске наградила је данас десет најуспјешнијих привредних друштава из Српске у категорији "Препознатљив квалитет и развој домаћег производа" за линије производа који су се истакли својим квалитетом у прошлој години.
Привредна комора Српске - Фото: РТРС
Привредна комора СрпскеФото: РТРС

Награђени су фирме "Слап" из Рогатице за свјежу пастрмку, "КЛМ" из Прњавора за линије плитких и дубоких ципела за професионалну употребу, "Млијекопродукт" из Козарске Дубице за јогурте "Виталија", "Нова Дипо" из Горњих Подградаца за столицу "Бертил", те "Мира" из Приједора за чајно пециво "Лили ванилин".

Награде су добили и фирме "Три бест" из Бањалуке за хидрауличну платформу за позориште, "Крајина клас" из Бањалуке за оранж торту, "Дермал" из Котор Вароша за бризгану обућу, "Велепрехрана" из Бањалуке за "Флипс", те "Ламперија ентеријер" из Пала за собна врата.

Награде су уручили предсједник Привредне коморе Борко Ђурић и директорка Коморе Драгица Ристић.

Ђурић је истакао да привредници у Српској не требају декларативну, већ конкретну подршку у виду законских рјешења који ће донијети конкретне ефекте, као и прихватање конструктивних приједлога који долазе од оних који стварају нову вриједност.

Он је нагласио да је привреди неопходно више благовремене финансијске подршке и више разумијевања и излазака у сусрет при рјешавању конкретних питања, као што је омогућавање приступа ресурсима уз повољне и приступачне цијене.

"Видимо да се већ нешто ради кроз доношење закона, али је питање да ли ће поскупљење струје за привреду у проценту који се најављује поништити она растерећења и стварање слободних средстава за привреду која предвиђају недавно усвојени нацрти закона", рекао је Ђурић.

Ристићева је рекла да се награда за препознатљив квалитет и развој домаћег производа додјељује у оквиру манифестације "Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске за 2014. годину".

Она је навела да је Привредна комора за избор најуспјешнијих привредника узела завршне извјештаје од више од 8.000 привредних друштава.

Ристићева је рекла да ће награде бити додијељиване у категоријама велика, средња и мала привредна друштва, за најуспјешнију инвестицију, за жене предузетнике и друго.

Централна манифестација "Избор најуспјешнијих у привреди Српске за 2014. годину" биће одржана вечерас у Банском двору с почетком у 20.00 часова