latinica  ћирилица
27/03/2015 |  14:17 | Аутор: БЕТА

Вучић: Треба нам финска радна етика

Премијер Србије Александар Вучић је у разговору с државно-привредном делегацијом Финске истакао да су Србији потребни предузетнички дух и радна етика какву имају Финци.

На састанку је оцјењено да добри политички односи Србије и Финске представљају основу за јачање економске сарадње и да је долазак финске делегације, коју предводи замјеник министра спољних послова задужен за економске односе са иностранством Мати Антонен, одлична прилика да се боље упознају са српским тржиштем и оним што Србија нуди инвеститорима.

Премијер Вучић упознао је госте са реформским мјерама које Влада Србије предузима у циљу стварања бољег пословног окружења и истакао примјере финских компанија које већ послују у Србији, с надом да ће се њихов број повећати.

Антонен је, како је саопштено, истакао да Финска даје подршку европском путу Србије и указао на добробити које његовој земљи донијело чланство у ЕУ, додајући да је Финска спремна да своја искуства подијели са Србијом.

"Чланови финске делегације изразили су задовољство примјеном реформских мјера и потпуним испуњавањем обећања Владе Србије, која се тичу услова пословања финских компанија у Србији", наводи се у саопштењу.

У државно-привредној делегацији Финске били су представници девет финских компанија заинтересованих за сарадњу и улагања у Србији, посебно у областима инфраструктуре, саобраћаја, здравства и медицине, као и заштите животне средине.

У саопштењу је наведено да су финске компаније заинтересоване и за учешће у изградњи и опремању објеката у оквиру пројекта Београд на води.

Додаје се да су фински привредници указали на значај образовања за развој економије једне земље и показали спремност да помогну да систем преквалификације радника, какав постоји у Финској, буде примјењен и у Србији.