latinica  ћирилица
27/03/2015 |  14:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Еклстон: ВН Италије под знаком питања

Власник Формуле 1 Берни Еклстон ставио је данас до знања да би и овогодишња Велика награда Италије на стази у Монци могла да испадне из календара, баш као и трка у Њемачкој.

Еклстон је на питање новинара да ли би легендарна Монца могла да буде жртва као и њемачка трка, одговорио да "се не може увијек имати оно што се жели".

"Оно што оде, отишло је. Многе ствари жељели бисмо у животу, али не можемо да их имамо, јер не можемо да их приуштимо", рекао је Еклстон уочи Велике награде Малезије на стази Сепанг, а преноси агенција АФП.

Он је нагласио да би "било страшно" да Европа изгуби и своје преостале трке у Формули 1 и да би то практично значило да се више не ради о свјетском шампионату.

"Проблем у Њемачкој је у томе што је Нирбургринг потрошио огроман позајмљен новац, а да заиста није било потребе за толиком потрошњом. Ствар је у томе што су они заборавили да врате новац, што свакако шаље лошу поруку", рекао је Еклстон.

Раније овог мјесеца отказана је овогодишња трка за ВН Њемачке која је требало да буде одржана на стази у Хокенхајму 19. јула.