latinica  ћирилица
27/03/2015 |  14:39 | Аутор: РТРС

Промоција музичког спота "Мој дилбере" (ВИДЕО)

Музички спот за пјесму "Мој дилбере", који најављује краткометражни филм "Ах, што ћемо љубав крити", аутора Душка Мазалице, промовисан је синоћ у бањалучком ресторану Казамат, на тврђави Кастел.
Душко Мазалица, аутор филма "Ах, што ћемо љубав крити" - Фото: РТРС
Душко Мазалица, аутор филма "Ах, што ћемо љубав крити"Фото: РТРС

Радња филма, који је магистарски рад аутора, смјештена је у времену сукоба традиционалних обичаја и искрене љубави, а испричана је без дијалога којег прати пјесма као нарација.

Овај необичан приступ тематици жанровски је одређен као ''севдах оперета''. Традиционане пјесме „Мој Дилбере“, „Мила мајко шаљи ме на воду“ и „Ах, што ћемо љубав крити“ прате нарацију скривених унутрашњих осјећања.

Пјесме на свој начин пјева Марија Шестић уз пратњу Синише Стјепановића. Свака од тих пјесама биће представљена као музички спот који неће откривати основну причу филма.

Синоћ је, уз велику пажњу представника медија и јавности, промовисан први од тих спотова и то за пјесму "Мој дилбере". Истовремено, овај видео-спот у том термину приказивања на промоцији, премијерно је емитован на програму Телевизије Републике Српске.

Мјесто и вријеме одржавања премијера видео-спотова за пјесме „Мила мајко шаљи ме на воду“ и „Ах, што ћемо љубав крити“, биће накнадно саопштене, а завршни догађај, премијерно приказивање филма, планиран је за крај 2015. године и одржаће се у Дјечијем Позоришту РС у Бањалуци.

Извођачи: Марија Шестић у пратњи Синиша Стјепановић

Режија: Душко Мазалица и Младен Ђукић

Фотографија: Игор Шамара

Монтажа: Александар Бундало и Младен Ђукић