latinica  ћирилица
27/03/2015 |  14:47 | Аутор: ТАНЈУГ

У Доњецку убијен посланик скупштине самопроглашене "ДНР"

Посланик скупштине самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) Роман Возњак убијен је у Доњецку у четвртак увече, изјавио је предсједник скупштине ДНР Андреј Пургин.

"Не искључујемо украјински траг, држимо се верзије да је дејствовала украјинска страна", рекао је Пургин, а преноси РИА Новости.
Према његовим ријечима, помоћник Возњака, Алексеј Шабан, тешко је рањен.

Пургин је рекао да је Возњак био истакнута личност и у актуелном, и у прошлом сазиву скупштине.

Кијев: За 24 сата рањен један украјински војник

Војни портпарол Украјине Андреј Лисенко изјавио је да је током протекла 24 сата у зони "антитерористичке операције" рањен један украјински војник, а да ниједан припадник војске није погинуо, пренио је Укринформ.

Лисенко је, како преноси УНН, рекао да током протеклих 24 сата припадници снага самопроглашене Луганске Народне Републике нису примјењивали артиљерију. Он је међутим, оптужио проруске снаге да нису пустиле 25. марта мисију ОЕБС-а у Перевалск у Луганској области.

"Без обзира што је био усаглашен сусрет са челником екстремиста, који контролише тај град, командир нелегалне оружане формације козака одбио је да пусти посматраче", наводи Лисенко.

УНН подсећа да је почетком седмице, такође, одбијено пропуштање мисије у село Широкино у Доњецкој области, и да су њени припадници успели у село да уђу тек јуче.

Раније данас представник снага ЛНР оптужио је украјинске снаге да су прекршиле споразум из Минска слањем 200 комада артиљеријског оружја током ноћи. Такође, неименовани представник саопштио је да је заробљена група припадника батаљона Ајдар због сумње да су планирали терористичке нападе у овом региону, пренио је Спутњик.