latinica  ћирилица
27/03/2015 |  15:19 | Аутор: СРНА

Почела санација пута према Шћепан Пољу

Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" почело је реконструкцију критичних дијелова магистралног пута Фоча-Шћепан Поље.

Портпарол овог предузећа Наталија Кострешевић рекла је Срни да прва фаза радова, која кошта 650.000 КМ, обухвата поддионицу од 5,4 километара од моста на Шћепан Пољу према Фочи.

"Планиране активности су реконструкција хоризонталних кривина на појединим мјестима, санација косина насипа, постављање одбојних ограда, продужетак пропуста, израда ригола и подриголских дренажа и побољшање одводње", рекла је Кострешевићева.

Она је додала да је рок за прву фазу радова 60 дана, а да је цијела дионица од Брода на Дрини до Шћепан Поља подијељена у три фазе.

У предузећу "Србињепутеви", коме су повјерени ови послови, кажу да ће се радити на проширивању критичних дионица и непрегледних кривина, те на изградњи мањих потпорних зидова и банкина, тамо гдје за то постоји могућност.

Раскресивање растиња је почело прије десетак дана, а данас су у посао уведене и тешке машине, која су почеле земљане радове.

Дионица од Брода на Дрини до Шћепан Поља дугачка је око 20 километара.

На овом неусловном путу, који је дио међународног магистралног правца Сарајево-Подгорица, у јануару ове године погинуле су три дјевојке у саобраћајној несрећи приликом слијетања аутобуса у провалију.

Након ове несреће, грађани Фоче су блокадом пута тражили његову хитну реконструкцију.

Тада је затражено и одржавање посебне сједница Скупштине општине Фоча о стању магистралних и регионалних путева са посебним акцентом на пут према Шћепан Пољу.

Сједница је заказана за понедјељак, 31. марта у 10.00 часова.