latinica  ћирилица
27/03/2015 |  18:05 | Аутор: Агенције

Џерманвингс: Потврда о болести копилота није нам достављена (ВИДЕО)

Поводом медијских навода да је Андреас Лубиц, копилот авиона "Џерманвингса" који се у уторак срушио на југу Француске, био на боловању на дан несреће, та авиокомпанија је саопштила да јој његова потврда о боловању за тај дан није достављена.

"То се поклапа са наводима канцеларије тужилаштва у Диселдорфу, према којима је међу документима копилота пронађена 'поцијепана потврда о спријечености за рад, валидна и на дан инцидента", наводи се у саопштењу компаније "Џерманвингс" достављеном Танјугу.

То, према наводима тужилаштва, "поткрепљује претпоставку засновану на прелиминарном испитивању да је покојни (Лубиц) сакрио од послодаваца и колега да је болестан", каже се у саопштењу њемачке компаније.

Засад није објављено из ког разлога је Лубиц требало да иде на боловање, али се претпоставља да су у питању психички проблеми повезани с депресивним стањем.

Њемачки тужилац је објавио да нису пронађени докази о "политичким или религијским" мотивима за његов чин, као ни опроштајна порука.

Њемачки копилот који је означен као кривац за пад авиона Џерманвингса имао је "неку врсту дијагнозе" у свом медицинском досијеу, објавили су нешто раније званичници.

Како пише њемачки лист "Билд", Лубиц је провео 18 мјесеци на психијатријском посматрању, а том приликом су му дијагностификоване “повремене депресивне епизоде".

"Имамо његову пилотску лиценцу и медицински досије, такође и резултате редовног специјалистичког прегледа, али не знамо на шта се он односи“, навео је јутрос Холгер Касперски.

"Билд" такође истиче, позивајући се на изворе блиске истрази, да је Лубиц имао проблема у личном животу, након раскида емотивне везе.

Авион "Џерманвингса" срушио се у уторак у француским Алпима док је летио на линији Барселона-Диселдорф. Нико од 144 путника и шест чланова посаде није преживио.

Настављена потрага за тијелима

Француска полиција наставила је да извлачи тијела настрадалих у авионској несрећи у Алпима, а како наводи АП, пронађени су људски остаци. Иако је потрага за жртвама отежана због стрмог терена, она је настављена и данас.

Како је навео АП, пронађено је између 400 и 600 дијелова тела и ниједно тело није нетакнуто.

Свјетски медији преносе да је у току идентификација жртава помоћу ДНК и преко ствари пронађених на мјесту несреће.