latinica  ћирилица
27/03/2015 |  19:20 | Аутор: Агенције

Ђоковић личност године у избору "Вечерњег листа"

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић добитник је награде "Личност године" у избору бх. "Вечерњег листа" за помоћ настрадалима у поплавама које су задесиле регион.

Ђоковић је признање добио у Мостару на 14. манифестацији избора особе године "Вечерњиков печат" у категорији "Хуманост и спортски успјех године".

"Изузетна ми је част, захвалио бих се свим који су ми указали повјерење и гласали за мене. Наш регион погодила је једна од највећих елементарних катастрофа у последњих 150 година. Као неко ко има утицај у свијету спорта, покушао сам на глобалном плану да дам допринос и помогнем колико могу. То је људски гест и вјерујем да би и други тако поступили. Надам се да ће људи ширити љубав и мир у региону, јер то нам је потребно послије турбулентних година које смо имали у посљедње три деценије", рекао је Ђоковић.

Подсјећамо, фондација "Новак Ђоковић" обновила је девет предшкослих објеката у Србији, упутила новчану помоћ УНИЦЕФ-у у Хрватској, као и 100.000 долара УНИЦЕФ БиХ за изградњу два предшколска објекта уништена током поплава.

Поред Ђоковића, награду је добио и хрватски тенисер Марин Чилић.