latinica  ћирилица
27/03/2015 |  20:46 | Аутор: Агенције

Мајами- Азаренка прејака за Јанковићеву

На премијери у Мајамију, српска тенисерка је поражена од Бјелорускиње са убједљивих 6:1, 6:1.
Јелена Јанковић - Фото: Getty Images
Јелена ЈанковићФото: Getty Images

Српска тенисерка Јелена Јанковић није успјела да се пласира у шеснаестину финала турнира премијер серије у Мајамију пошто је у другом колу изгубила од Бјелорускиње Викторије Азаренке у два сета - 6:1, 6:1.

Јанковићева је разочарала у овом дуелу и заслужено је поражена седми пут у 11. међусобном окршају са бившим првим рекетом свијета.

Јелаен је далеко од нивоа са претходног турнира у Индијан Велсу, гдје је стигла до финала, и готово ништа јој није полазило за руком. Ипак, играла је боље него што показује резултат, посебно у другом сету, који је трајао пун сат.

С друге стране, Азаренка је бриљирала у скоро свим елементима игре. Три брејка у првом и два у другом сету били су сасвим довољни за убједљиву побједу Бјелорускиње, која у шеснаестини финала чека бољу из дуела Немица Сабине Лисицки и Јулије Гергеш.

Србија је тако у Мајамију остала са само једном представницом. Ана Ивановић касније вечерас игра меч другог кола против Американке Ирине Фалкони, тренутно 100. на свјетској листи, и биће то њихов први сусрет.