latinica  ћирилица
29/03/2015 |  19:41 | Аутор: СРНА

Црна Гора - заплијењен хероин вриједан 60.000 евра

Црногорска полицаја заплијенила је у протекле двије седмице више од килограм хероина вриједности 60.000 евра, који је, како се сумња, био намијењен за уличну продају.

 Службеници Групе за сузбијање дрога Беране, Бијело Поље и Пљевља ухапсили су прије два дана три држављанина Србије и одузели 450 грама хероина вриједности 25.000 евра, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Ухапшена су лица чији су иницијали А.А. /33/, Д.К. /32/ и А.В. /26/ из Сремске Митровице, који су, како се сумња, намјеравали да прокријумчарени хероин из Србије ставе у промет, односно у уличну продају на подручју општина Беране и Бијело Поље.

Полиција је пратила возило београдских регистарских таблица у којем су се ова лица довезла из Србије, као и возило у које је А.А. у међувремену прешао.

Осумњичени А.А. ухапшен је на подручју Мојковца и код њега је пронађено 450 грама хероина, док су друга два лица ухапшена на другој локацији у овој општини, након што су возилом кренули ка Бијелом Пољу.

Криминалистичка обрада осумњичених упућује на сумњу да су ова лица хероин, који су кријумчарили из Србије, већ дуже стављала у уличну продају на подручју Берана и Бијелог Поља.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени замјенику вишег државног тужиоца у Бијелом Пољу због сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет дрога.

Заплијењени хероин биће упућен форензичком центру ради вјештачења.

Службеници Одсјека за борбу против дроге и кријумчарења ухапсили су раније два лица код којих су пронашли 600 грама хероина, чија вриједност на илегалном уличном нарко тржишту износи 35.000 евра.

Заплијењена дрога је, како се сумња, била намијењена уличној продаји на подручју Подгорице.