latinica  ћирилица
30/03/2015 |  10:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Зидан би волио преузети клупу Реала

Прослављени француски репрезентативац и некадашњи фудблалер Реала Зинедин Зидан рекао је данас да би волио на љето да преузме клупу мадридског тима, уколико тренер Карло Анћелоти одлучи да оде.

Анћелотијев останак у Реалу наредне сезоне доведен је у питање послије лоших резултата у Примери, након чега је препустио прво мјесто Барселони.

"Свакако бих прихватио да водим Реал, уколико челници клуба то желе. Ипак, тим има тренера, који свој посао ради одлично, док ја још увијек учим. Да ли сам спреман за клупу Мадриђана? За ту функцију никада нисте спремни, чак и ако изјавите потврдно", рекао је Зидан за Канал Плус.

Зидан је прошле сезоне био помоћник Анћелотију у походу на 10. титулу првака Европе у историји клуба, а потом је преузео Кастиљу, други тим Реала који се такмичи у трећој лиги.

Он је за краљевски клуб, у којем је завршио играчку каријеру, од 2001. до 2006. године одиграо 225 утакмица и постигао 49 голова, а освојио је титулу Примере, Лигу шампиона, Куп краља, два Суперкупа Сспаније, УЕФА Суперкуп и Интерконтинентални куп.