latinica  ћирилица
30/03/2015 |  15:14 | Аутор: СРНА

Акција "Трзај": Ухапшени пуштени да се бране са слободе

Седам лица која су ухапшена у полицијској акцији "Трзај" су након извршене криминалистичке обраде пуштена да се бране са слободе, јер нема законом прописаних разлога за њихово притварање, потврђено је данас у Специјалном тужилаштву Републике Српске.
Специјално тужилаштво РС - Фото: РТРС
Специјално тужилаштво РСФото: РТРС

Истрага у том случају се наставља у сарадњи са правосудним и полицијским органима Словеније, Србије и Шведске.

Лица чији су иницијали Н.Ђ, М.Ђ, М.В, П.Б, З.Ј, В.Д. и А.Ћ. ухапшена су 27. марта на подручју које покрива Центар јавне безбједности Бијељина у међународној полицијској акцији "Трзај", која је усмјерена на чланове организоване криминалне групе која је прикупљала илегално оружје у Српској и Србији и продавала га таквим групама у Шведској.

Приликом претреса више локација пронађени су мобилни телефони, СИМ картице, три килограма експлозива, ручне бомбе, пушкомитраљез, више муниције различитог калибра, детонаторске каписле.

Акцију су провели полицијски службеници Службе за сузбијање организованог криминала и корупције Министарства унутрашњих послова Српске и ЦЈБ Бијељина, уз надзор Специјалног тужилаштва, а у сарадњи са полицијама Шведске, Србије и Словеније.