latinica  ћирилица
31/03/2015 |  12:21 | Аутор: РТС

Обрадовић: Продужићу уговор са Фенербахчеом

Најтрофејнији српски и европски кошаркашки тренер Жељко Обрадовић потврдио је да ће ускоро продужити сарадњу са турским Фенербахчеом.

Његов актуелни уговор истиче у јуну, а турски медији су пренијели да ће потписати нови до 2017. године.

"Сви у клубу су задовољни и надају се да ћемо наставити сарадњу. Фенербахче је одлично организован клуб и вјерујем да ћу продужити уговор. Остварили смо напредак ове сезоне, екипа се уиграла и било је потребно вријеме. Ипак, увијек постоји могућност за боље партије", рекао је Обрадовић у интервјуу за турски "Еуроспорт".

Обрадовић није желио да говори о амбицијама Фенербахчеа у овој сезони, али поручио да се нада пласману међу најбоља четири тима у Европи.

"Фајнал-фор је још далеко и не желим да гледам толико напријед. Пред нама су још дуели у четвртфиналу и биће веома тешко. Идемо корак по корак", навео је Обрадовић.

Српски стручњак истакао је да је постојећи формат Евролиге беспријекоран и поручио да очекује да настави са такмичењем.

Подсјећамо, Обрадовић је 2013. године преузео Фенербахче, са којим је освојио титулу првака Турске и национални Суперкуп.

Током каријере водио је Партизан, Хувентуд, мадридски Реал, Бенетон из Тревиза и Панатинаикос и освојио је рекордних осам титула шампиона Европе.