latinica  ћирилица
31/03/2015 |  19:46 | Аутор: СРНА

Невријеме у Западној Европи, једна особа погинула

Снажни вјетрови погодили су данас Британију, Њемачку и Холандију, а од силине удара пјешаци су падали на кољена, већина летова је отказана, а у прекиду је жељезнички саобраћај.
Невријеме - Фото: РТРС
НевријемеФото: РТРС

Једна особа је погинула у граду Грос Сантерслебен на истоку Њемачке када се на њу срушио бетонски зид оштећен усљед налета урагана "Никлас".

Дио централне жељезничке станице у Минхену је евакуисан због оштећења на крову усљед олује, јавила је агенција ДПА. У Минхену су забиљежени случајеви пјешака који су од силине удара вјетра падали на кољена.

Неколико летова отказано је у Франкфурту и Хамбургу.

Њемачка жељезница "Дојче бан" суспендовала је регионалне возове у покрајини Сјеверна Рајна-Вестфалија због урагана "Никлас".

Хиљаде путника остало је блокирано на жељезничким станицама у Диселдорфу, Билефелду, Дортмунду и Келну, објавио је "Шпигл" у свом онлајн издању.

Исти извор наводи да су у прекиду жељезничке линије у Баварској, јер је оборено дрвеће оштетило електро-водове.

У Британији забиљежени су налети вјетра од 156 километара на час, који су чупали дрвеће из коријена. У неколико случајева оборено дрвеће блокирало је жељезничку пругу, а више возила је преврнуто.

На јужној обали Енглеске спасиоци су успјели да спасу два члана посаде једног реморкера који се преврнуо и потонуо усљед јаког вјетра код мјеста Фоули.