latinica  ћирилица
01/04/2015 |  11:28 | Аутор: СРНА

Бањалука- Ухапшена четворица фалсификатора новца

Четири млађа лица ухапшена су на подручју Бањалуке због сумње да су фалсификовали новац, а пронађена је и већа количина фалсификованог новца, оружје и муницију.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

У јучерашњој акцији "Стотка" ухапшени су А.Б. (20), Д.Н. (23), И.З. (19) и А.М. (21) из Бањалуке. Акцију су провели припадници Одјељења криминалистичке полиција града Бањалука у координацији са Тужилаштвом БиХ, навела је портпаролка ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић. 

Полиција је на основу наредбе Суда БиХ, претресла станове, помоћне просторије и путничке аутомобиле које користе осумњичени. Том приликом пронађена је већа количина фалсификованих новчаница у апоенима од 100 КМ, оружје и муницију.

Утврђено је да су осумњичени од 26. до 30. марта ставили у оптицај већу количину фалсификованих новчаница у апоенима од 100 КМ у спортске кладионице, угоститељске објекте и киоске на подручју Бањалуке.

Полиција над ухапшенима врши криминалистичку обраду, а све даље мјере и радње према њима биће вршене по инструкцији Тужилаштва Бих, којем ће и по комлетирању предмета бити достављен извјештај за кривично дјело кривотворење новца.

Срна незванично сазнаје да су ухапшени Александар Балабан, Даниел Нинковић, Игор Зарић и Александар Милетић.

ЦЈБ Бањалука апелује да грађани обрате пажњу на новчанице у апоенима од 100 КМ и да се ако дођу у посјед таквих новчаница обрате најближој полицијској станици или да на телефон 122.