latinica  ћирилица
01/04/2015 |  11:37 | Аутор: СРНА

Крв ће дати око 470 припадника МУП Српске (ВИДЕО)

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић изјавио је да би током дводневне акције око 470 полицијских службеника на простору Републике Српске требало да дарује крв.
Директор полиције РС даје крв - Фото: СРНА
Директор полиције РС даје крвФото: СРНА

- Колики ће бити укупан број оних који су у могућности да дају крв и да испуне ту своју жељу, знаћемо до краја дана - рекао је Васић новинарима, након што је посјетио полицијске службенике који су дали крв у републичком Заводу за трансфузијску медицину у Бањалуци.

Он је рекао да би у Бањалуци више од 100 полицијских службеника требало да дарује крв.

Васић, који је данас дао крв, рекао је да ову драгоцјену течност даје сваке године у оквиру акције добровољног давања крви коју организује МУП РС, као и за потребе лијечења припадника МУП-а.

Директорица Завода за трансфузијску медицину РС Гордана Гузијан изјавила је да је најаваљено да ће око 500 припадника МУП-а дати крви, те се захвалила свима који су учествовали у организацији ове акције, као и свим добровољним даваоцима крви.

- Ова акција је од велике важности, јер се организује у свих 10 градова Српске гдје постоје трансфузиолошке службе, чиме ће значајно бити побољшане залихе крви у свим градовима за предстојеће празнике - рекла је она.

Гузујанова је честитала свим припадницима МУП-а РС 4. април – Дан Полиције РС и пожељела им даљи успјех у раду.

Инсперектор на бањалучкој Полицијској академији Александар Миладиновић, који 16. пут дарује крв, рекао је новинарима да би полицајци по природи посла требало да имају изражен хуманитарни ниво и да се одазивају на ове акције.