latinica  ћирилица
01/04/2015 |  13:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Осуђен полицајац из Дрездена за убиство партнера

Полицијски чиновник из Дрездена, Детлеф Г., осуђен је на осам и по година затвора због убиства свог партнера у новембру 2013. године и тиме је један спектакуларни процес са канибалистичким елементима доведен до краја, јављају њемачки медији.

Осуђени се бранио тврдњама да је помогао свом партнеру, кога је упознао на једном канибалистичком форуму, а суд сматра да је осуђени 4. новембра 2013. године убио 59. годишњем бизнисмена, раскомадао му тијело и дијелове сахранио.

Њемачки истражни органи ухапшили су лане Детлефа Г., полицајца Покрајинске криминалистичке службе у Дрездену, због сумњи да је свог партнера убио и раскомадао, а можда поједине дијелове тела и појео.

Осуђени је радио у Криминалистичко-техничком институту Покрајинске криминалистичке службе као аналитичар рукописа, прије више година се развео од жене и у међувремену живио са једним младићем, али га тај однос, изгледа, није чинио задовољним, па је на једној интернет страници за канибале упознао своју каснију жртву-кратак је опис ситуације ове приче од секса до смрти у којој су, вјероватно, и жртва и починилац имали своје и планове и жеље.

Убијени 59. годишњак из Хановера је на тој страници, наиме, тражио некога ко ће га убити. Пошто је 59. годишња жртва пријављена као нестала, полиција је кренула у акцију и открила дијелове тела, али не све. Њемачка се посљедњих петнаестак година сусретала са најмање два случаја људожерства.

Прје пар година је Јан О. (26), отужен за свирепо убиство тинејџера Тобијаса и Нине, привукао пажњу њемачке јавности, не само детаљима о несрећном дјетињству убице, коме је према изјавама сопствене мајке само једна погрешна ријеч била довољна, па да експлодира, већ и изјава о томе да је, изгледа, пио крв жртава. Шта је, међутим, то што је Јана О. натјерало да убије тинејџере и да своје канибалске фанатзије освари, није познато, али је познато да је његово дјетињство било веома тешко.

Мајка овог младића, која је сама себе означила као особу с психичким проблемима је пред судом у Гетингену причала о тешком дјетињству свог сина, кога отац није желио и кога је она тукла, јер ју је, говорила је, преоптерећивао. Њемачка јавност је прије неколико година била ужаснута причом о "канибалу из Ротенбруга" - инжењеру Армину Мајвес, који је у марту 2001. године убио, раскомадао и појео свог партнера, једног берлинског инжењера. Мајвес, који је због тог злочина осуђен на осам и по година затвора је своју жртву пронашао преко Интернета.

Он је, уз велику медијску пажњу, пред судом детаљно износио своје "муке" и канибалистичке фантазије, које су га, наводно, пратиле још из раног дјетињства, када је маштао о томе да убије и поједе школске другове, али само оне који су му се допадали.
Прије неколико године њемачку јавност је погодила и прича о једном, младићу, поријеклом са Косова, који је због својих људождерских фантазија, према одлуци Земаљског суда у Котбусу, морао да оде на прсхијатријско лијечење. Медији су тада писали да је узор за овог младића био управо "људождер из Ротенбурга", који је у Њемачкој синоним за канибализам, али да је најпознатији био Фриц Харман, рођен 1879. године у Хановеру, познат као "вампир из Хановера", осуђен на смрт 1924. године, због убиства више од 25 младих мушкараца.