latinica  ћирилица
01/04/2015 |  17:13 | Аутор: РТРС

"Спорт": Спреман нови уговор између "Гаспрома" и Звезде

У Црвеној звезди се увелико ради на мисији добијања европске лиценце, а план да се ургентне обавезе измире до почетка маја (6.6 милиона евра) када се долази пред посљедњи филтер УЕФА је сасвим јасан.
Стадион Црвене звезде - Фото: РТРС
Стадион Црвене звездеФото: РТРС

Документација клуба је тренутно на Теразијама и шта је до сада све измирено уочи долазака на ред спортских дуговања.

Како сазнаје "Спорт" спреман је нови уговор између Црвене звезде и "Гаспрома" по којем у сарадња треба да буде настављена у наредне четири године са истим мјесечним условима, а то је 330.000 евра, плус бонуси за домаће трофеје и учешће у Европи.

У прилог чињеници да се чекају веома брзо потписи двије стране иде и састанак представника "црвено-бијелих" и руске компаније, која жели да у једном од најтежих тренутака у историји клуба искрено помогне.

Чим услиједи овај кључни корак слиједи допуњавање буџета за европску лиценцу преко краткорочног кредита, а продаја једног или два играча током љета омогућује и исплату заосталих потраживања такмичарском погону (играчи дугове пролонгирали потписима до августа).

Наредни дани треба да донесу дуго прижељкивани повољан расплет за Црвену звезду, а јасан је значај да се ускочи у европски воз пошто је прошле сезоне изгубљен приход од три милиона евра.