latinica  ћирилица
12/04/2015 |  09:15 | Аутор: СРНА

Карате клуб "Шодан" најуспјшнији на Меморијалном турниру

Такмичарима Карате клуба "Шодан" Приједор са освојених 57 бодова припало је прво мјесто на 9. Меморијалном карате турниру "Рајко и Младен Црнобрња", одржаном у Новом Граду.
Н.Град: Меморијални турнир - Фото: СРНА
Н.Град: Меморијални турнирФото: СРНА

Друго мјесто са 50 бодова припало је Карате клубу "Вазар" из Козарске Дубице, а треће са 44 бода Карате клубу "Тигар" из Теслића.

Највише медаља (87) освојили су такмичари Карате клуба "Рајко Црнобрња Глиго", али су прво мјесто препустили као домаћини.

Најуспјешнији такмичар турнира је Огњен Благојевић из Карате клуба "Ипон" Приједор са три златне и једном сребрном медаљом, а најуспјешнија такмичарка Валентина Јовић из Карате клуба "Тигар" Теслић са три златне и двије бронзане медаље.

Турнир у Новом Граду се одржава у знак сјећања на Рајка Црнобрњу Глигу, тренера, и Младена Црнобрњу, члана клуба, страдале у нападу Хрватске војске у септембру 1995. године.

Овогодишњи турнир је и у знаку 40 година постојања и рада клуба, па је тим поводом турнир отворио један од оснивача клуба Душан Гашић.

У спортској дворани у Новом Граду такмичило се 420 каратиста из 17 клубова из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Хрватске.