latinica  ћирилица
12/04/2015 |  09:45 | Аутор: Б92

Стрељаштво: И Гргић испунио норму за ОИ у Рију

Српски репрезентативац у стрељаштву Димитрије Гргић испунио је норму за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру наредне године на такмичењу Свјетског купа у Чангвону.

Он је заузео четврто мјесто у дисциплини ваздушни пиштољ на десет метара са 159,2 кругова и то му је било довољно да избори мјесто у олимпијском тиму Србије.

Тријумф у тој дисциплини остварио је домаћи стријелац Јонгох Јин, који је уписао 206 кругова и тако поставио нови свјетски рекорд у финалу.

Гргић је имао норму и за претходне Олимпијске игре, али није путовао у Лондон због ограничења на по два такмичара у једној дисциплини. Стрељачки савез Србије се тада одлучио за Андрију Златића, који се окитио олимпијском бронзом, и Дамира Микеца, а умјесто Гргића је у престоницу Велике Британије путовала Јасна Шекарић.

Гргић је четврти репрезентативац Србије у стрељаштву који је изборио норму за Рио, а пре њега су то учиниле Андреа Арсовић, Јасна Шекарић и Ивана Максимовић. Своје мјесто на Олимпијским играма још су обезбиједили пливачи Велимир Стјепановић и Чаба Силађи.