latinica  ћирилица
12/04/2015 |  10:14 | Аутор: СРНА

Чубриловић честитао Васкрс и указао на тежак положај Срба на Косову

Предсједник НСРС Недељко Чубриловић честитао је Васкрс архијерејима и свештенству СПЦ и свим вјерницима, и у васкршњој честитки изразио забинутост због тешког положаја и живота српског народа на Косову и Метохији.
Васкрс - Фото: СРНА
ВаскрсФото: СРНА

Чубриловић је изразио увјерење да се само мудрим одлукама и заједништвом, у сарадњи са пријатељима и демократским свијетом, могу остварити легитимни циљеви и интереси заштите основних људских и грађанских права и слобода које имају сви народи Европе и свијета, што је, како је навео, једини и основни српски национални и православни смисао и опредјељење.

"Нека свеколика радост Христовог васкрсења уђе у све наше домове, испуни их љубављу и вјеровањем да слога и искрена подршка сваком човјеку дају снагу да истраје пред свим тешкоћама и изазовима", наводи се у честитки коју је упутио Његовој светости патријарху српском Иринеју, митрополиту дабробосанском Николају, митрополиту загребачко–љубљанском Порфирију, епископима, свештенству, монаштву, као и свим грађанима православне вјероисповјести у Српској и БиХ.

Чубриловић је поручио да се, дочекујући Васкрс, људи радују побједи добра над сваким злом и неправдом, оснажени спознајом о вјечном животу и нади да ће сваки појединац, породица и цијело друштво наћи пут ка праштању, толеранцији и духовном преображењу.

"Привржени доброчинству, спремности да разумијемо и поштујемо различитости, у традиционалним вриједностима налазимо снагу да се храбро супротставимо бројним искушењима и нашим заједничким дјелима допринесемо бољој и срећнијој будућности", наводи се у честитки.