latinica  ћирилица
12/04/2015 |  12:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Митровић: Фаворити смо, али неће бити лако

Капитен кошаркаша Црвене звезде Лука Митровић рекао је да је његов тим фаворит против Партизана у полуфиналној серији плеј-офа АБА лиге, али додао неће бити лако ту улогу доказати на терену.

"Познато је колико су утакмице против Партизана битне и шта доносе, али и шта узимају, посебно када се ради о завршници такмичења. О Партизану смо размишљали још прије меча против Панатинаикоса и фокусирани смо на одлучујуће мечеве. Неће бити нимало лако, али вјерујемо у успјех", рекао је Митровић агенцији Танјуг.

Крилни кошаркаш додао је екипа Душка Вујошевића мечеве против Звезда дочекује у одличној форми.

"Резултати ове сезоне нам дају за право да можемо себе да назовемо фаворитима у дуелима са Партизаном, али то не мора ништа да значи. 'Црно-бијели' су комплетирали екипу, појачали се искусним и квалитетним играчима и играју све боље. Партизан полуфинале дочекује у доброј форми, али и ми смо јаки и очекује нас велика битка".

Митровић је истакао да је екипи много значила побједа над Панатинаикосом на опроштају од Евролиге.

"Меч против Панатинаикоса није имао резултатски значај, што се нас тиче. Ипак, драго ми је да смо побиједили велики тим, који је имао императив како би се пласирао у четвртфинале Евролиге. На најбољи могућни начин завршили смо сјајно учешће у најјачем европском такмичењу и доказали да нисмо случајно у Топ16 фази", закључио је Митровић.

Митровић је апеловао на навијаче оба клуба да утакмице прођу без инцидената и у духу фер-плеја.

Први меч полуфинала плеј-офа АБА лиге између Црвене звезде и Партизана игра се у уторак 14. априла.