latinica  ћирилица
12/04/2015 |  12:24 | Аутор: Б92

Розберг: Луис је мислио само на себе

Возач Мерцедеса Нико Розберг оптужио је тимског колегу Луиса Хамилтона да му је практично упропастио трку за Велику награду Кине.

Подсјећамо, Хамилтон је у Шангају славио испред Розберга и Себастијана Фетела у Ферарију.

Иако на врху није било никакве борбе, Розберг је послије треће трке овогодишњег шампионата Формуле 1 рекао да му је Британац отежао посао тиме што није појачао ритам на самом челу, због чега је он морао да пази због евентуалних напада Фетела током већег дијела трке.

Нијемац се током трке преко радија жалио тиму на Хамилтона, а послије трке је на конференцији за медије вербално напао тимског колегу.

"Није забавно чути од тебе, Луисе, да си мислио само на себе својим ритмом на челу. То је било непотребно и због тога је моја трка компромитована, јер си возећи спорије него што је било потребно на почетку стинтова омогућио да ми Себастијан буде веома близу. Због тога је Себастијан морао да оде раније у бокс и покуша да ме претекне, а ја сам морао да се борим. Све то је било непотребно, а такође ме је коштало много времена. Такође, пнеуматици су ми били потпуно истрошени на крају трке", рекао је Розберг док је Хамилтон сједио поред њега.

Хамилтон није посебно реаговао на Розбергове речи и истакао је да је мислио само о својој трци и да је чувао пнеуматике.

"Није мој посао да мислим на Никову трку. Мој посао је да одржим болид у савршеном стању и дођем до циља што је боље могуће. И то сам и урадио. Ништа нисам радио намјерно, никога нисам успоравао. Био сам фокусиран на себе. Да је Нико хтео да појача и претекне ме, могао је да покуша, али није", нагласио је Розберг.

Шампионат Формуле 1 наставља се Великом наградом Бахреина на стази "Сакир" 19. априла.