latinica  ћирилица
12/04/2015 |  12:56 | Аутор: СРНА

Србија купује два транспортна хеликоптера

Предсједник Владе Србије Александар Вучић најавио је данас куповину два транспортна хеликоптера "ми 17" и поручио да ће Србија сама штитити своје небо и свој суверенитет.
Вучић, Гашић и Диковић на аеродрому Батајница - Фото: ТАНЈУГ
Вучић, Гашић и Диковић на аеродрому БатајницаФото: ТАНЈУГ

Вучић је на војном аеродрому Батајница изјавио да ће Влада Србије у четвртак, 16. априла, донијети одлуку о издвајању средства за куповину резервних дијелова за ловачку авијацију.

Он је истакао да ће авиони типа "миг", којима располаже војна авијација, увијек бити спремни да полете када се за то укаже потреба и да штите небо Србије, преносе београдски медији.

- Било је и оних који су за то да наше небо штити неко други, али Србија ће штитити своје небо и свој суверенитет и бићемо поступно оспособљени да то урадимо - поручио је Вучић.

Премијер Србије, министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић посјетили су данас на аеродрому Батајница припаднике 204. вазухопловне бригаде и 250. ракетне бригаде.

Вучић је обавијестио припаднике Војске Србије да су у разговору с министром одбране и начелником Генералштаба и другим високим старјешинама ратног ваздухопловства и противаздушне одбране, донијете мјере које ће да оснаже капацитете и ресурсе Војске.