latinica  ћирилица
12/04/2015 |  13:19 | Аутор: РТРС

Мурињо: Градимо тим за дуг период

Менаџер Челсија Жозе Мурињо упозорио је своје ривале да тренутно гради тим "плаваца" који ће моћи да се такмичи наредних десет година.

Клуб са "Стемфорд бриџа" је тренутно лидер на табели Примере са четири бода више од Арсенала, али и двије утакмице мање.

Иако је лондонски клуб практично на корак до титуле, Мурињо наглашава да му садашњи играчи Челсија нису главна преокупација, али је такође похвалио власника Романа Абрамовича и његову визију о грађењу тима за будућност, преноси Б92.

"Градимо тим за дуг период, за наредних десет година. То нам је циљ, а још битнија од мог тима је будућност Челсија. Роман Абрамовић је добар за Челси, добар за енглески и европски фудбал. Због њега је Челси постао снажан, најбољи клуб у земљи и у Европи. Одлука да прихвати правила и игра по њима је велика у односу на друге клубове и власнике који не прихватају правила и не желе да играју по њима", нагласио је Мурињо.

Наредна утакмица Челси чека данас од 14 часова и 30 минута, када се састаје са Квинс Парк Ренџерсом, а Мурињо истиче да се он и његови играчи концентришу само на сљедећи меч, не на крај сезоне, иако је он близу.

"Не желимо да ишта утиче на нас. Мислимо само на себе. Знамо шта нас чека, врло добро знамо противника. Знамо све, биће тешко, али морамо да се фокусирамо. Када се та утакмица заврши, размишљаћемо о сљедећој. Свиђа ми се ситуација у којој смо изоловани од свега, то смо једноставно ми", истакао је Мурињо.