latinica  ћирилица
12/04/2015 |  15:37 | Аутор: РТРС

Јунајтед нуди Ван Персију пет милиона фунти за раскид уговора

Манчестер јунајтед спреман је да холандском нападачу Робину ван Персију понуди пет милиона фунти како би раскинули уговор у јуну, преноси данашњи Дејли мејл.

Холанђанину уговор са "црвеним ђаволима" истиче наредне године (још 14 мјесеци преостало), али клуб жели да раније заврши сарадњу јер 31-годишњи голгетер има висока недјељна примања која износе око 250.000 фунти. Уколико се то оствари Ван Перси неће имати проблем да пронађе нови тим, пошто су за њега интересовање већ сада показали Јувентус, Интер, Лацио и Фенербахче.

Логично, репрезентативац Холандије мораће да пристане на далеко мања примања ако се одлучи за Италију, али на руку му иде чињеница што ће нову средину бирати као слободан агент, што ће му омогућити много бољу преговарачку позицију на старту. Све то, наравно, под предусловом да се обистине ове најаве, преноси портал mozzartsport.com.

Ван Перси је ове сезоне у свим такмичењима одиграо 26 утакмица и постигао 10 голова. Он је 2012. године прешао из Арсенала у Јунајтед за 27.000.000 фунти, а играо је још за Фејнорд.

За национални тим своје земље наступио је 96 пута и дао 49 голова.