latinica  ћирилица
12/04/2015 |  19:11 | Аутор: РТРС

Јунајтед увјерљив у дербију Манчестера

Фудбалери Јунајтеда славили су у 145. дербију града Манчестера против Ситија резултатом 4:2, у оквиру 32. кола Премијер лиге.

Повели су "Грађани" голом Агуера у у осмом минуту утакмице, да би свега шест минута касније "Црвеним ђаволима" изједначење донио Ешли Јанг.

Тим Луја Ван Гала је на одмор отишао са предношћу, за шта се побрнуио Фелеини голом у 27. минуту. Нову радост навијачима на "Олд Трафорду" донио је у Мата 67, да би питање побједника ријешио Смолинг у 73. минуту сусрета. Коначних 4:2 поставио је својим другим голом Серхио Агуеро у 89. минуту утакмице.

Јунајтед се овом побједом учврстио на трећем мејсту на табели, које води директно у Лигу шампиона, са 65 бодова, једним мање од Арсенала који је јуче остварио побједу минималним резултатом на гостовању код Барнлија. С друге стране, тим Мануела Пелегринија остао је на четвртој позицији са 61 бодом.

У раније одиграном сусрету, лидер Премијер лиге Челси славио је на гостовању код Квинс Парк Ренџерса голом Фабрегаса у 88. минуту утакмице.