latinica  ћирилица
14/04/2015 |  09:41 | Аутор: Блиц

Србин ухапшен у Милану - лажним еврима куповао злато

Полиција је ухапсила неименованог српског држављанин (50) у Милану док је покушавао да лажним новчаницама купи злато у вриједности од 800.000 евра!

Србин и двојица његових сарадника, Нијемац (35) и Холанђанин (29), ухапшени су у хотелу у близини Милана, под сумњом да су од фебруара ове године у више наврата продавали и куповали крадене златне полуге и златнике.

Ову интернационалну групу је, у ствари, откуцао један од несуђених купаца. Тај купац из Пољске се претходно већ опекао у покушају да прода злато на миланском аеродрому, када је, привучен добром зарадом, од купца преваранта узео 350.000 евра у замјену за полуге и златнике.

Ипак, у коверти коју је узео су се налазили лажни еври. Када су га прошле сриједе контактирале непознате особе из Милана са сличном понудом, Пољак је случај пријавио полицији. Они су му савјетовали да оде на састанак, а у одјећи су му сакрили прислушкиваче и микрофоне, а у торбу са златом постављен је ГПС уређај. Чим је продаја извршена, полиција је пратећи ГПС сигнал ухватила банду.