latinica  ћирилица
14/04/2015 |  10:43 | Аутор: СРНА

Јахорина- За три мјесеца 150.000 ноћења

На Јахорини је у првом тромјесечју остварено око 150.000 ноћења, а најчешћи гости били су из БиХ, рекла је портпаролка Олимпијског центра "Јахорина" Ивана Лиздек.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

Током зимске сезоне највише гостију било је из БиХ, а затим из Србије, Хрватске, Црне Горе и Словеније.

- Ако изузмемо регион, онда су најчешћи инострани гости на Јахорини били из Турске, Пољске, Мађарске и Русије - каже Лиздекова.

Подсјећајући да је зимска сезона почела 27. децембра, навела је да је до данас било више од 100 квалитетних скијашких дана.

- Рачунајући само скијаше у ОЦ "Јахорина" евидентирано је 1.205.000 вожњи вертикалним транспортом, док је продато 83.000 ски-пасова, од дневних до вишедневних - истакла је Лиздекова.

Говорећи о плановима за наредни период, навела је да је љето предвиђено за спортске кампове, радничке игре, семинаре, школе у природи, припреме спортиста, док се развијају и програми за индивидуалце.

Планиране су панорамске вожње жичаром, а набављени су и носачи за бицикле, тако да ће сви заљубљеници овог спорта моћи да уживају у спуштању бициклом низ планинске стазе.

- Шетња, вожња бициклом, ручак у природи, спортске активности, вожња багијем, велнес програм и низ других садржаја које нуди Јахорина и хотели на овој планини никога неће оставити равнодушним - нагласила је Лиздекова.

Она је додала да је Јахорина планина за сва годишња доба, а када се узме у обзир близина бројних туристичких центара, онда се нуди и могућност организовања једнодневних излета до Сарајева, Мостара и Вишеграда.