latinica  ћирилица
14/04/2015 |  11:38 | Аутор: Б92

Хамилтону замјерају прскање шампањцем

Шампион Формуле 1 Луис Хамилтон нашао се на удару јер је једну од хостеса попрскао шампањцем послије тријумфа на Великој награди Кине.

На лицу хостесе коју је Хамилтон попрскао могло је да се види да није одушевљена таквим понашањем, а возачу Мерцедеса није први пут да га критикују због таквог понашања.

Британац је претходно исто учинио после прошлогодишње трке у Шпанији, а на друштвеним мрежама је Хамилтон практично проглашен за насилника и поручено му је да би требало да се са више поштовања понаша према женама.

Све то не би било чудно да у неким другим такмичењу, посебно у Мото ГП шампионату, прскање хостеса шампањцем није устаљена пракса. Сви знају да, на примјер, деветоструки свјетски шампион Валентино Роси прославља сваки подијум тако што су хостесе његове прве "жртве" у прскању шампањца, а само је питање да ли ће оне бјежати или не.

Борци за права жена посебно су коментарисали Хамилтоново понашање послије треће трке ове сезоне, истакавши да се у ауто-мото спорту жене непотребно представљају као сексуални објекти.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља у недјељу се Великом наградом Бахреина.