latinica  ћирилица
14/04/2015 |  16:09 | Аутор: СРНА

Папа Фрањо на стадиону "Кошево" служи свету мису и проповјед

Папа Фрањо ће 6. јуна на стадиону "Кошево" у Сарајеву служити Свету мису и одржати проповијед – предвиђено је програмом његове предстојеће посјете БиХ.

Миса ће бити служена у 11.00 часова.

Папа Фрањо би из Рима авионом требало да пође у 7.30 часова, а службени дочек на Међународном аеродрому Сарајево предвиђен је за 9.00 часова, наводи се у програму посјете који је данас представљен на конференцији за новинаре у просторијама Свештеничког дома Врхбосанске надбискупије у Сарајеву.

Церемонија добродошлице на тргу испред Предсједништва БиХ биће приређена у 9.30 часова, а у 10.10 часова ће се папа Фрањо обратити представницима властима у БиХ.

У 17.30 часова папа ће присуствовати и говорити на екуменском и међурелигијском сусрету у Фрањевачком међународном центру, а у 18.30 часова ће се обратити младима у Надбискупијском центру за младе "Јован Павле Други".

У 20.00 часова папа ће авионом отпутовати за Рим.

На конференцији је саопштено да је отворена и службена веб страница за посјету папе Фрање којој се може приступити на адреси www.папа.ба.

Страница доноси информације о предстојећој папиној посјети, о акредитовању новинара, пријављивању за учешће на појединим тачкама из програма, као и о Католичкој цркви у БиХ и многе друге.

Садржај је доступан на хрватском, енглеском, њемачком и италијанском језику.