latinica  ћирилица
15/04/2015 |  08:18 | Аутор: СРНА

Почиње први енергетски самит у БиХ

У Неуму почиње Први енергетски самит у БиХ у организацији пројекта Инвестирање у сектор енергије Америчке агенције за међународни развој

Учешће на дводневном самиту најавили су представници енергетског сектора у БиХ, а отвориће ге амбасадор САД у БиХ Морин Кормак и представници власти и комисија за енергију у БиХ.

Самит ће бити одржан под покровитељством Регулаторне комисије за електричну енергију БиХ, Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске и Регулаторне комисије за енергију у Федерацији БиХ.

Из УСАИД-а наводе да су реформа енергетског сектора, коришћење обновљивих извора енергије, енергетска ефикасност и либерализација тржишта електричном енергијом теме које ће у наредном периоду бити актуелне за цјелокупну друштвену заједницу у БиХ.

- Реформа енергетског сектора подразумијева учешће знатног броја институција власти, агенција, великих, средњих и малих произвођача, инвеститора, невладиних организација, стручњака различитих профила и представника медија - саопштено је из УСАИД-а.