latinica  ћирилица
15/04/2015 |  08:20 | Аутор: СРНА

Дводневна сједница ВСТС-а

Информацијом о активностима предсједника Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ Милана Тегелтије данас ће започети дводневна сједница ове правосудне институције.
Милан Тегелтија - Фото: СРНА
Милан ТегелтијаФото: СРНА

Након тога, директор Секретаријата ВСТС-а Адмир Суљагић поднијеће информације о ангажману додатног особља у циљним судовима Пројекта унапређења ефикасности правосуђа, о формирању радне групе за разматрање питања сукоба интереса носилаца правосудних функција, као и са састанка одржаног поводом завршне ревизије за 2014. годину.

Предвиђено је да се члановима Савјета обрати амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон, након чега ће сједница бити настављена разматрањем Нацрта годишњег извјештаја ВСТС-а за 2014. годину.

Данас ће бити утврђиван и приједлог листе кандидата за судију Уставног суда Републике Српске и параметре за припрему буџетских смјерница за судове и тужилаштва, те одлучивати о жалби на првостепено рјешење по захтјеву за слободан приступ информацијама.

Савјет ће сутра разматрати извјештаје о раду окружних тужилаштава у Бањалуци и Бијељини, Специјалног тужилаштва Републике Српске и кантоналних тужилаштава у Сарајеву, Мостару и Тузли.

Ово ће бити прва сједница отворена за јавност након ступања на снагу измјена и допуне Пословника ВСТС-а.

Сједнице ће се моћи пратити путем видеолинка у посебној просторији ВСТС-а, уз обавезну најаву доласка најкасније 48 часова прије одржавања.