latinica  ћирилица
15/04/2015 |  09:41 | Аутор: РТРС

ПСЖ дочекује Барселону, Бајерн гостује Порту

Фудбалери Пари Сен Жермена дочекују Барселону у првом четвртфиналном дуелу Лиге шампиона.

"Свеци" су у осмини финала елиминисали Челси, док су Каталонци четвртфинале изборили побједом над Манчестер ситијем.

ПСЖ и Барселона састали су се и прошле сезоне у елитном клупском такмичењу. У утакмицма одиграним у групној фази, Барселона је славила на "Ноу Кампу" са 3:1, док је француски шампион био бољи на "Парку принчева" резултатом 3:2.

Два вечерашња ривала састали су се вољом жријеба и 2013. године у четвртиналу Лиге шампиона, када су обје утакмице завршене без побједника (2:2 у Паризу, и 1:1 у Барселони), а Каталонци су прошли даље захваљујући већем броју голова у гостима.

Екипа Лорана Блана је лидер у француском шампионату, а Барселону дочекује након побједе над Бастијом у гостима, уз учинак од пет побједа и једног пораза у посљедњих шест утакмица.

С друге стране, тим Луиса Енрикеа путује у Париз као водећа екипа у Примери која је у прошлом колу ремизирала (2:2) на гостовању у Севиљи. Клуб са "Ноу Кампа" у посљедњих шест кола има учинак од пет побједа и једног ремија, а посљедњи пораз доживјели су крајем фебруара од Малаге.

У тиму Пари Сен Жермена вечерас неће бити Ибрахимовића и Вератија који су суспендовани, као ни повријеђених Давида Луиза и Тијага Моте. Луис Енрике у дуелу на "Парку принчева" неће моћи рачунати на суспендованог Данија Алвеша.

У другом четрвтфиналном дуелу данашњег програма Порто ће угосити Бајерн.

Португалски представник дочекује Бајерна након побједе у првенству против Рио Авеа у гостима, а посљедњи пораз су доживјели крајем фебруара од Боависте. Екипа Порта у овом мечу неће моћи рачунати на суспендованог Ивана Маркана.

Баварци играју сјајно у Бундеслиги, лидери су са 10 бодова предности у односу на Волфсбург, али у Португал путују десетковани. У тиму Пепа Гвардиоле неизвјесни су наступи повријеђених Алабе, Бенатије, Мартинеза, Риберија, Робена и Швајнштајгера.

Порто и Бајерн састали су се у финалу Европског купа 1987. године, када је поругалски клуб славио с 2:1.

У преосталим дуелима Бајерн је елиминисао Порто у четвртфиналним сусретима, у сезонама 1990/91 и 1999/2000.

Прве утакмице четвртфинала између Пари Сен Жермена и Барселоне, односно Порта и Бајерна, играју се вечерас са поечтком у 20 часова и 45 минута.