latinica  ћирилица
15/04/2015 |  10:23 | Аутор: СРНА

Градачац: Клизишта угрожавају куће у Јеловче селу

На подручју општине Градачац у протекла 24 часа пријављена су два нова клизишта, од којих једно угрожава неколико стамбених објеката у мјесној заједници Јеловче Село, а друго у Међеђи Доњој пољопривредно земљиште, подаци су Кантоналног оперативног центра Цивилне заштите Тузла
Клизиште (илустрација) - Фото: СРНА
Клизиште (илустрација)Фото: СРНА

На подручју општине Сапна пријављено је активирање клизишта на пољопривредном земљишту на локалитету Добре Воде.

На магистралном путу Тузла-Бијељина у мјесту Пожарница саобраћај се због клизишта у мјесту Сељубље одвија успорено једном коловозном траком, док је на снази забрана проласка за теретна возила носивости веће од 3,5 тона.

Због клизишта је обустављен саобраћај на регионалном путу Прибој - Теочак - Сапна - Годуш - Растошница, па је у употреби алтернативни правац Прибој - Тузла - Калесија -Сапна.

Саобраћај је због клизишта обустављен и на регионалном путу Тузла - Шибошница, а у употреби је алтернативни правац Тузла - Прибој - Лопаре - Челић.

Према подацима Оперативног центра, Професионална ватрогасна јединица Тузла угасила је пожар који је захватио аутомобил у тузланском насељу Брчанска Малта, док су ватрогасци локализовали пожар у подрумским просторијам стана у Лукавцу.