latinica  ћирилица
15/04/2015 |  10:52 | Аутор: РТС

Сефолоша: Полиција је крива за моје повреде

Кошаркаш Атланте Хокс, Табо Сефолоша, рекао је да су његове повреде, које је задобио током хапшења прошле недјеље у Њујорку, посљедица реакције полиције.

Сефолоша има прелом десне фибуле (кости у потколеничном предјелу ноге), а има и оштећење лигамената.

"Надам се да разумијете да у овом тренутку не могу да коментаришем детаље случаја. Једино могу да кажем да трпим велики бол, да сам задобио озбиљну повреду, коју му је нанела полиција", навео је Сефолоша.

Сефолошу ће, због свега, испитати и Биро за унутрашњу контролу њујоршке полиције, преноси И-Ес-Пи-Ен.

Он ће бити подвргнут операцији ове седмице и пропустиће остатак сезоне, укључујући наравно и плеј-оф.

У својим коментарима, захвалио је породици, пријатељима и својим Хоксима.

"Ово је било јако тешко вријеме за мене и заиста цијеним подршку коју сам добио од свих. Јако сам разочаран што нећу моћи да се придружим својим саиграчима на терену, и извињавам се због дистракције коју је овај инцидент проузроковао. Навијаћу за њих све време и бићу посебно марљив током свог опоравка".

Сефолоша је ухапшен на Менхетну, у дијелу познатом као Челси. Према званичној верзији догађаја полиције, крило НБА лигаша из Џорџије је ометао успостављања мјеста злочина испред једног ноћног клуба, у коме је Крис Копленд из Индијане Пејсерса избоден.

Међутим, неколико приватних, аматерских видео-снимака који су се појавили на интернету претходних дана показују како Сефолошу један полицајац удара пендреком, док га још неколицина баца на земљу. Такође, хапшење Сефолоше и Пере Антића, македонског центра, догодило се најмање 30 метара даље од локације на којој је Копленд избоден.