latinica  ћирилица
15/04/2015 |  11:05 | Аутор: СРНА

Ђокић: Позитивно пословање Електропривреде Српске

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да пословање Електропривреде Републике Српске неће бити негативно за 2014. годину, јер је остварен позитиван пословни резултат.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да пословање Електропривреде Републике Српске неће бити негативно за 2014. годину, јер је остварен позитиван пословни резултат.

- Постоје проблеми у функционисању и раду Рудника и Термоелектране `Гацко` и ради се на њиховом рјешавању, рекао је Ђокић одговарајући на посланичка питања током "Актуелног часа".

Ђокић је истакао да органи управљања предузећа разматрају извјештаје о раду Рудника и Термоелектране "Гацко", као и осталих јавних предузећа и за њихов рад одговарају Влади Републике Српске.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је током "Актуелног часа" да је ресорно министарство упутило захтјев Влади Републике Српске за одобравање кредитних средстава за реконструкцију болнице у Зворнику.

- Влада Кореје начелно је прихватила да се разговара о кредитном аранжману, али је у овом тренутку тешко рећи којом динамиком и како ће се то реализовати, рекао је Богданић.

Богданић је додао да болница у Зворнику стабилно послује и да је тренутно једна од најбољих здравствених установа у којој су све обавезе испоштоване.

Он је рекао да ће бити испоштована ранија одлука Владе Републике Српске којом је у буџету Српске обезбијеђено 150.000 КМ за тестирање средњошколске омладине дроге.

Богданић је рекао да ће Приједлогом измјена и допуна Закона о здравственој заштити бити предвиђено формирање Завода за болести зависности у Републици Српској.

САВАНОВИЋ: 10,3 МИЛИОНА КМ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

Министар рада и борачко–инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић истакао је данас да је за провођење Акционог плана запошљавања за ову годину предвиђено издвајање 10,3 милиона КМ.

Савановић је нагласио да је наведеним планом предвиђено запољшавање више од 2.000 људи.

- Активности у вези са реализацијом овог плана води Завод за запошљавање Републике Српске, а очекујем да до краја априла буде расписан јавни позив", рекао је Савановић током "Актуелног часа" у Народној скупштини Републике Српске.

Он је навео да је смањен број незапослених у Републици Српској у марту ове године у односу на исти период прошле године за 1.500 људи и да је тренутно, према евиденцији Завода за запошљавање, 142.245 незапослених у Српској.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да је Влада Српске усвојила Правилник о систематизацији Министарства унутрашњих послова /МУП/.

Он каже да локални органи власти на Палама немају овлаштење да утичу на рад МУП-а, нити да сугеришу гдје треба да буде сједиште Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Источно Сарајево.

- Од стања на терену и становништва мислимо да је боље да сједниште ЦЈБ-а Источно Сарајево буде у доњем дијелу града, с обзиром да је тамо већина безбједносних догађања. У сваком случају, јавност ће на вријеме бити обавијештена да ли ће бити извршена дислокација овог центра, каже Лукач.