latinica  ћирилица
15/04/2015 |  11:31 | Аутор: Б92

Розберг: Немам намјеру да се мирим са Хамилтоном

Возач Мерцедеса Нико Розберг рекао је да нема потребу да разговара са тимским колегом Луисом Хамилтоном и обећао да ће га побиједити на наредној трци шампионата Формуле 1.

Британац и НИјемац имају размирице још од почетка прошле сезоне, а иако се чинило да су све то оставили иза себе, на Великој награди Кине је дошло до новог сукоба.

Хамилтон је славио на тој трци, испред тимског колеге, који ниједног тренутка није ни био близу прилике да га нападне, али је на конференцији за медије оптужио актуелног шампиона да га је успоравао и тако му упропастио трку.

"Нико није ни покушао. Рекли су ми да је можда задовољан другим мјестом, а ја сам одговорио да је то разлика између нас, јер ја увијек желим да побиједим. А ја бих у таквој ситуацији ударио све да могу да га претекнем или бих га јурио три круга. Он није био довољно брз, а ја желим да ме ривал изазове и да ме притиска ако већ има добар ритам. И ако не могу да се одбраним, остаћу без побједе", нагласио је Хамилтон.

Розберг је сада одговорио, истакавши да су Хамилтонове ријечи небитне и да нема намјеру да се мири са њим, иако су раније били добри пријатељи.

"Опет крећемо од нуле. Луис може да вози како жели, то је на њему. Мени је то потпуно небитно. Морам да покушам да се вратим на прави пут и направим низ као прошле године. Признајем, био сам бијесан када сам сједио поред њега на конференцији послије подијума. Понекад су односи између нас добри, понекад лоши. Сада је поново тешка ситуација, али не видим разлог за дискусију. Неће бити великих промјена у нашем односу. Преокренућу ситуацију за неколико дана и побиједићу Луиса. Још једна двострука побједа Мерцедеса ми одговара, али овога пута желим да чујем њемачку химну", истакао је Розберг.

Наредна трка овогодишњег шампионата Формуле 1 вози се у недељу за Велику награду Бахреина.