latinica  ћирилица
15/04/2015 |  11:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Буфон: Добро ми иде, не идем још у пензију

Голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон поручио је да нема намјеру да заврши каријеру, јер осјећа да је и даље у врхунској форми, преноси Ројтерс.

"Играч се повлачи онда када осјети да више није онај стари на терену", рекао је 37- годишњи Буфон послије побједе Јувентуса против Монака 1:0 у првој утакмици четвтртфинала Лиге шампиона.

Он је додао да би била штета уколико би се сада повукао.

"Наставићу да играм док год ми добро иде. Зашто се опростити од фудбала, ако играш добро", реторички је запитао Буфон и додао да ће се на први знак слабости повући из фудбала.

Буфон који је помогао Јувентусу да освоји три узастопне титуле првака Италије, а и даље је први голман италијанског националног тима, имао је у уторак три сјајне одбране којима је спријечио Монако да дође до гола у гостима.

Буфон је 2001. године из Парме стигао у Јувентус и остао и 2006. када је клуб због скандала са намјештањем резултата у афери "Калчополи" избачен у Серију Б.

За репрезентацију Италије одиграо је рекордних 147 утакмица и био један од најзаслужнијих за освајање титуле првака свијета у Њемачкој 2006. године.