latinica  ћирилица
15/04/2015 |  14:39 | Аутор: СРНА

Отворена изложба "Иност младих 2015" у Бањалуци

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић отворио је у Бањалуци 17. Међународну изложбу идеја, иновација и стваралаштва "Иност младих 2015", на којој ће до 17. априла око 500 учесника представити 350 експоната.
17. Међународна изложба идеја, иновација и стваралаштва "Иност младих 2015." - Фото: СРНА
17. Међународна изложба идеја, иновација и стваралаштва "Иност младих 2015."Фото: СРНА

Комић је рекао да је ова манифестација респектабилна и да млади на њој треба да представе своје могућности.

Изразио је задовољство што се ова манифестација одржава 17. пут, као и иновативношћу младих излагача.

"Осим тога, ту је и Савез иноватора и појединци, а и други програмски садржаји који треба да обезбиједе да се иноваторством дају нове идеје и подстиче конкурентност", рекао је Комић.

Он је подсјетио и на овогодишње такмичење за најбољу технолошку иновацију на коју се до 20. априла могу пријавити и излагачи овогодишњег "Иноста младих".

"То је само једна од програмских активности Министарства, које и иначе помаже иноваторство, и увијек настојимо да издвојимо што већа средства", рекао је министар.

Предсједник Савеза иноватора Републике Српске Милован Бајић рекао је да на изложби учествују излагачи из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске, Русије, Украјине и Швајцарске.

Он је додао да су учесници ученици основних и средњих школа, студенти и одрасли иноватори са задатим темама из рачунарства и информатике, као и слободним темама.

"Запазио сам доста добрих радова, стручни жири ће у ова три дана да одради свој посао и очекујем да ће најзаслужнији бити награђени", рекао је Бајић.

Он је изразио захвалност Влади Републике Српске, Привредној комори Републике Српске, Републичкој агенцији за развој малих и средњих предузећа и граду Бањалука за помоћ у организацији ове манифестације.

"Иност младих 2015" одржава се у Дому омладине до 17. априла.