latinica  ћирилица
15/04/2015 |  14:43 | Аутор: Мондо

Борац м:тел против "Лиге 4"

Рукометни клуб Борац м:тел одбацио је идеју да се умјесто финала плеј-офа рукометног првенства Босне и Херцеговине, како је предвиђено на почетку сезоне, уведе "Лига 4".

Наиме, нагађа се да ће на сједници Извршног одбора Рукометног савеза БиХ челници Вогошће и Челика предложити одигравање "Лиге 4" умјесто на почетку сезоне договореног финала плеј-офа по којем би на мегдан Бањалучанима, као учесницима СЕХА лиге, изишао најбољи тим у лигашком дијелу такмичења.

Међутим, према изјави Владимира Бранковића, члана Управе Борца м:тел у "Гласу Српске", црвено-плави ће се на сједници заложити да остане договорени правилник с почетка сезоне.

"Било би неозбиљно да се сада мијењају правила, поготово што 'Лига 4' осим додатних трошкова клубова не би донијела ништа добро. Јасно је свима да је Борац најквалитетнији у БиХ без обзира на систем такмичења, али нам не одговара да играмо још шест утакмица. Заложићемо се да остану важећа правила с почетка сезоне", рекао је Бранковић.

Сличног мишљења је и предсједник Рукометног савеза Републике Српске и ИО РС БиХ Здравко Миличевић, који је нагласио да ће сви делегати из Српске поштовати приједлог руководства Борца.

"Приједлог Борца је да правила остану важећа и ми ћемо га подржати јер сматрам да је то најбоље рјешење. Није добро у овом тренутку мијењати пропозиције", рекао је Миличевић.

У лигашком дијелу шампионата БиХ, три кола прије краја, лидер на табели је Извиђач из Љубушког са четири бода предности испред другопласиране Вогошће. На трећем мјесту је зенички Челик, а на четвртој позицији је Дервента.