latinica  ћирилица
15/04/2015 |  14:52 | Аутор: Независне

Весна Пусић у посјети БиХ

Министарка спољњих и европских послова Републике Хрватске Весна Пусић допутовала је у службену посјету Босни и Херцеговини.
Весна Пусић у посјети БиХ - Фото: klix.ba
Весна Пусић у посјети БиХФото: klix.ba

Након протоколарног дочека испред Министарства спољњих послова БиХ, Пусићева ће разговарати с министром спољњих послова БиХ Игором Црнатком.

Пусићева и Црнадак ће разговарати о европском путу БиХ, те о добросусједској сарадњи земаља региона.

Хрватска министарка ће се сусретси и са члановима Предсједништва БиХ, предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем, а предвиђен је и сусрет са члановима колегијума Парламентарне скупштине БиХ.

Једна од кључних тема разговора хрватске министарке с бх. званичницима биће европски пут БиХ, након што је у новембру прошле године, на састанку Савјета за спољње послове ЕУ прихваћен закључак којим је британско-њемачка иницијатива, покренута на подстицај Хрватске, прерасла у европски пројект, те отворила велику шансу за БиХ.

Посјета Пусићеве дио је припреме за састанак министара спољњих послова земаља чланица Европске уније и представника БиХ, који организује Хрватска, а који ће бити одржан у Луксембургу почетком идуће седмице.