latinica  ћирилица
15/04/2015 |  20:04 | Аутор: Б92

МК: Монфис кроз тај-брејкове до Роџера

Француски тенисер Гаел Монфис пласирао се у треће коло мастерса у Монте Карлу, гдје ће играти са другим тенисером свијета Роџером Федерером.

Један од најхаризматичнијих играча на Туру стигао је до наредне рунде послије борбе од скоро два сата са Украјинцем Александром Долгополовим – 7:6(5), 7:6(6).

Одлука је пала у два тај-брејка, иако је виђено по неколико брејкова на обје стране. Најприје је Долгополов био у ситуацији да сервира за вођство (5:4), али је Монфис успио да узврати и стигне до предности.

И у другом дијелу игре Француз је био тај који је први стизао до брејка предности, али је Украјинац оба пута, при резултату 3:2 и 4:3, успијевао да направи експресан рибрејк – да би затим Монфис спасио и сет лопту прије уласка у 13. гем.

Имао је Долгополов шансу да одведе у трећи сет, али је Монфис успио да се врати и послије пет три освоји други тај-брејк – 8:6.

Доста мање узбуђења виђено је у дуелу, још једног Француза, Жоа-Вилфрида Цонге и Давида Гофана из Белгије, пошто су Цонги били потребна два брејка за коначни тријумф.

Првим је стигао до прилике да сервисима дође до вођства у сетовима, што је и учинио, да би други дио игре, послије велике борбе, отворио новим одузетим сервисом и сачувао предност до краја.

Цонга ће у наредном колу играти против Марина Чилића из Хрватске, док ће се Милош Раонић, који је такође у два сета поразио Жоаа Соузу и Бразила (6:3, 7:6(4)), састати са ветераном Томије Робредом из Шпаније.